Een herinnering
voor de toekomst

De Memorybox; een herinnering voor de toekomst

Je denkt er liever niet aan, maar er komt een moment dat je er niet meer bent. En natuurlijk hoop je gezond oud te worden, maar dat is niet iedereen gegeven. Het kan zomaar voorbij zijn.

Marlon (25): 'Mijn vader overleed zeven jaar geleden heel plotseling. Hij was 46 jaar. Het gemis is er bijna dagelijks, maar vooral bij specia le momenten. Toen ik mijn diploma haalde bijvoorbeeld. En toen ik ging samenwonen. Binnenkort ga ik trouwen. Het zijn allemaal mooie momenten, maar juist dán doet het extra pijn als je vader er niet bij is.'


Wat is de Memorybox?

Met de Memorybox sta je nu al stil bij de toekomstige mooie momenten van je kinderen of andere nabestaanden. Momenten waarop ze je extra missen. Bij verjaardagen, Moederdag of hun eerste baan bijvoorbeeld. De Memorybox is een geschenk dat er voor zorgt dat er ook in de toekomst nog nieuwe herinneringen bij komen. Ook als jij er niet meer bent. Herinneringen die daarmee doorleven tot ver na een definitief afscheid.


Waarom een Memorybox?

Het is voor kinderen heel waardevol om bij belangrijke gebeurtenissen nog iets van hun overleden ouder te krijgen. Niet vanwege het cadeau, maar vanwege de emotionele betekenis. Hun vader of moeder is er dan tóch nog bij.Maar hoe pak je dat aan? De meeste ouders moeten toch een drempel over om zaken te regelen voor ná hun overlijden. Het gevolg? Je stelt het uit en de kans is groot dat het er nooit van komt.

De Memorybox geeft je net dat zetje om het wél te doen. Voordat het te laat is. En dat geeft rust

Joris (8): ‘Mijn papa is dood. Volgende week ben ik jarig, maar dan is papa er niet bij. En dat vind ik heel erg jammer, dat ik nooit meer een cadeautje van hem zal krijgen.’


He
t is dus geen herinneringendoos?

Niet echt, want herinneringen gaan over het verleden. De Memorybox gaat over de toekomst. De box zorgt ervoor dat je ook ná je overlijden samen mooie herinneringen kunt maken. En dat je tóch een beetje bij de mooie momenten in het leven van je nabestaanden kunt zijn. 


De Memorybox is er voor iedereen

Misschien word je heel oud. Dan kun je alle cadeautjes in de box persoonlijk geven. En zo niet, dan doet de Memorybox dit voor je. Eigenlijk is het een soort ‘back-up box’: je hebt hem ooit een keer nodig, maar je weet niet wanneer.

Josje (47): ‘Ik heb voor elk van mijn drie kinderen een Memorybox gekocht. Ze staan hier in de kast en dat weten ze. We zijn daar heel nuchter in. Ik ben nu kerngezond en hoop dat ik alle cadeautjes zelf kan geven. Maar als ik plotseling overlijd, dan staat de box voor ze klaar. Dat gevoel geeft me rust.’