Een herinnering
voor de toekomst

Wat mensen zeggen

Het laten maken van een Memorybox is een grote stap. Allereerst omdat je bezig gaat met het regelen van dingen voor als jij er niet meer bent. Voor de meeste mensen is dit erg confronterend en niet makkelijk. Ondanks dat je weet dat het voor je kinderen 'later' van grote waarde kan zijn.

Daarnaast brengt het laten maken van een Memorybox kosten met zich mee. Dit is een van de grootste redenen waarom mensen uiteindelijk besluiten om het niet te doen en dat heeft met name te maken met het feit dat je eigenlijk nog niet goed in kunt schatten hoe waardevol een Memorybox kan zijn voor je kinderen en waar je dus uiteindelijk je geld aan uit geeft.

Ervaringen

Ik hoop dat de ervaringen van andere mensen je net dat zetje kunnen geven om wél een Memorybox te laten maken. Zodat jij iets heel waardevols en tastbaars voor je kinderen achterlaat en er voor hun bent op de speciale momenten die zij nog mee gaan maken in hun leven. Ook al is dat niet fysiek.

Nienke (29): 'Mijn moeder is overleden toen ik 16 jaar was. Op dat moment realiseerde ik me nog niet wat voor impact dat zou hebben op de rest van mijn leven. Inmiddels ben ik getrouwd en bevallen van mijn eerste kindje. Ik mis mijn moeder elke dag maar op die momenten was het gemis extra voelbaar. Wat had ik graag een cadeautje of een persoonlijk berichtje gehad op zulke momenten. Als mijn moeder een Memorybox voor mij had achtergelaten dan was dat het geval geweest. Het gemis wordt er niet minder om, maar het voelt wel alsof ze nog even heel dichtbij zou zijn.